Logo-Pacomer-traiteur-zwart-new-1.png

Login

Hoe warm ik de gerechten op?

Veel van onze gerechten zijn warm, en zijn ook lekker om dan warm te eten. Vaak lukt het ons om het warm te bezorgen, maar niet altijd. Soms wil je het een dagje later eten, of wat later op de avond. Geen probleem, over het algemeen zijn al onze gerechten goed op te warmen, en dan nog steeds erg lekker.

Hieronder kun je een overzicht vinden van de verschillende gerechten en tapas en hoe deze het beste op te warmen.

Hoe warm ik een paella op?

Een paella is het lekkerst om direct te eten, maar gelukkig kan deze ook goed worden opgewarmd. Afhankelijk van de grootte van de pan, zijn de volgende opties mogelijk:

 • Je kunt de paella au-bain marie opwarmen. Je zet dan een pan met kokend water op het vuur en daarbovenop de paella pan (het liefst nog afgedekt met een schone theedoek). 
 • Je kunt de paella in de oven zetten, het liefst met aluminiumfolie afgedekt zodat het vocht erin blijft. In de meeste standaard ovens past een pan tot ongeveer 6 personen in ieder geval.
 • Je kunt ook per bordje de paella in de magnetron opwarmen (afgedekt). Een minuut zou voldoende moeten zijn, maar houd het goed in de gaten

Maten paella pannen

 • 4/5 personen: 34,50 cm diameter
 • 6/7 personen: 39 cm diameter
 • 8 personen: 43 cm diameter
 • 9/10 personen: 46,50 cm diameter
 • 11 t/m 15 personen: 51 cm diameter

Hoe warm ik de tapas, zoals tortilla en albóndigas, op?

De meeste tapas zijn in de pan of in de magnetron goed op te warmen. Sommige tapas zijn zowel warm als koud te eten. Dit geldt bijvoorbeeld voor pimientos de padrón en tortilla de patatas.

Tortilla de patatas & Empanada Gallega

Tortilla is zowel in de magnetron als in de oven goed op te warmen.

 • In de magnetron plaats je de tortilla op een bordje en warm je deze op in ongeveer 1 minuut
 • In de oven kun je het (inclusief de schalen waar wij ze op leveren) opwarmen. Zet de oven op 180 graden en zet de tortilla er minimaal 10 minuten in. Kijk dan even of deze warm genoeg is.
 • In de pan is ook een optie, maar dit is soms iets lastiger. Er is dan ook een grotere kans dat het aanbrandt. Warm de tortilla altijd op laag vuur op, eventueel met deksel op de pan, zodat deze wat sneller warm wordt. Je kunt wat olie gebruiken om aanbranden te voorkomen.

Afmetingen Tortilla

 • 10 personen: 28,5 cm diameter
 • 20 personen: 35 cm diameter

Je kunt de tortilla ook in blokjes snijden en met een prikkertje erin serveren. Uit de 10 personen tortilla gaan ongeveer 40-45 blokjes en uit de 20 personen tortilla ongeveer 55-60.

Albóndigas, champiñones, pimientos del piquillo, chorizo frito, pollo picantón, pulpo a la gallega, pimientos de padrón

Deze tapas zijn allen gemakkelijk op te warmen in de magnetron. Ongeveer 1 a 2 minuten zou voldoende moeten zijn. Als je het afdekt houdt het ook nog wat meer vocht vast, dat is in het geval van de albondigas wel lekker.

De albondigas, champiñones, chorizo frito en pollo picantón kunnen ook in de pan worden verwarmd.

De pimientos del piquillo, pulpo a la gallega en pimientos de padrón kunnen ook in de oven worden opgewarmd op 180 graden, zo’n 10 a 15 minuten. Houdt het goed in de gaten en check het tussendoor.

Zowel de champiñones, de chorizo frito, pimientos de padrón en pulpo a la gallega zijn ook koud te eten.

Frituurplateau (kroketjes en empanadas)

Het frituurplateau is gemakkelijk.

 • Beste optie: Opwarmen in de frituur (olie 180 graden, +/- 3 minuten) of in de airfryer
 • Opwarmen in de oven (180-200 graden heteluchtoven, goed voorverwarmd, +/- 5 minuten). Het is altijd goed om het in de gaten te houden zodat niks verbrandt of als het nog wat langer nodig heeft. Elke oven is weer anders.

Overigens kunnen de kroketjes en empanadas ook lekker zijn om koud te eten, alhoewel wij zelf wel de voorkeur geven aan warm. Dit is een persoonlijke afweging.

Hoe warm ik de típicos en stoofgerechten op?

Deze zijn allemaal goed op te warmen in de pan of in de magnetron.

Welke gerechten zijn niet goed op te warmen?

Wij raden het af om de calamares op te warmen. Deze zijn echt het lekkerst vers uit de frituur. Bestel deze dus vooral als wij de bestelling warm komen leveren of het warm wordt opgehaald en het gelijk wordt gegeten.

Toch zin in iets van vis? Dan kun je altijd voor het koude visplateau kiezen met boquerones en ensalada del mar.

Prijsopgave Overzicht

Geen producten in de lijst

X
Pacomer Traiteur Amsterdam
Uw Spaanse catering